Dialog Obywatelski | Tarnów

Dialog Obywatelski: Unia Europejska a ekonomia społeczna – jakie możliwości finansowania daje Wspólnota?

Na spotkanie zapraszamy przedstawicieli władz samorządowych i organizacji trzeciego sektora. To ogromna możliwość uzyskania informacji dotyczących ważnych kwestii finansowania przedsięwzięć społecznych ze środków Unii Europejskiej. Odpowiemy na pytania w jaki sposób uzyskać dofinansowanie, jak zwiększyć szanse na jego zdobycie, przedstawimy również fundusze i możliwości finansowania działań podmiotów ekonomii społecznej.

Wydarzenia w ramach Dialogu Obywatelskiego to otwarte dla szerokiej publiczności debaty z komisarzami i urzędnikami Unii Europejskiej organizowane w krajach UE od 2012 roku. Każde ze spotkań dotyczy określonego tematu. Uczestnicy mogą zadawać pytania, zgłaszać swoje uwagi oraz wypowiadać się na temat wpływu unijnej polityki na codziennie życie. Informacji z pierwszej ręki udzieli Sławomir Tokarski, Dyrektor Departamentu Innowacji i Zaawansowanej Produkcji (DG GROW).

To doskonała okazja, aby zadać pytania dotyczące funkcjonowania Unii Europejskiej.

Spotkanie odbędzie się 21 marca, o godzinie 11:00 w Sali Konferencyjnej Okręgowej Izby Pielęgniarek i Położnych w Tarnowie, przy ul. Południowej 10.

Wstęp na Dialog Obywatelski jest bezpłatny, uczestników obowiązuje wcześniejsza rejestracja pod linkiem: https://goo.gl/forms/mr5vMnTIHZRlabHQ2

Dołącz do wydarzenia na FB i bądź na bieżąco!