Konferencja stacjonarna: Kultura wartości. O wiarygodności współpracy międzysektorowej | 14.03.2022r., Teatr Słowackiego

Głównym tematem konferencji „Kultura wartości. O wiarygodnej współpracy międzysektorowej” jest rola współpracy pomiędzy sektorami życia społecznego: publicznym, prywatnym i społecznym. Do udziału w spotkaniu serdecznie zapraszamy 14 marca 2022 roku w godzinach 11:30-15:30. Wydarzenie będzie miało miejsce w Teatrze im. Juliusza Słowackiego w Krakowie (pl. Św. Ducha 1).

W czasie spotkania przedstawimy również praktyki z zakresu realizacji innowacyjnych projektów realizowanych przez Małopolskę a także zaprezentujemy konkretne rozwiązania, które wdrożyły małopolskie firmy akcentując przy tym korzyści współpracy na linii biznes – nauka. Poruszymy także temat związany z organizacjami pozarządowymi, które oprócz działalności społecznej prowadzą również działalność gospodarczą, współpracując przy niej z uczelniami i przedsiębiorstwami oraz społecznością lokalną.

Celem konferencji jest promocja Małopolski od strony gospodarczej – chcemy pokazać, że nasz region jest innowacyjny i powstają tu ciekawe rozwiązania na styku sektora nauki i biznesu oraz organizacji społecznych i samorządu. Na konferencję serdecznie zapraszamy przedstawicieli biznesu, szkół wyższych i instytucji publicznych z całej Polski, zainteresowanych rozwijaniem współpracy z Małopolską oraz wszystkich zainteresowanych tematem współpracy w sektorach nauka – biznes – organizacje pozarządowe.

Wydarzenie jest bezpłatne, ilość miejsc jest ograniczona a warunkiem uczestnictwa jest wcześniejsza rejestracja na stronie: https://oees.pl/kultura-wartosci/, na której znajduje się również szczegółowy program wydarzenia oraz informacje o prelegentach. Zapraszamy także do dołączenia na Facebooku: https://www.facebook.com/events/677549033400211/

Do udziału w konferencji zaprosiliśmy przedstawicieli nauki: prof. UEK dr. hab. Stanisława Mazura, Rektora Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, dr Seweryna Rudnickiego z Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie; przedstawicielkę korporacji Anitę Antosz z AMS a także mniejszych przedsiębiorców jak Michał Madura z Edisonda i Michał Badura z Skillspace. Nie zabraknie również przedstawicieli trzeciego sektora, będą to Alicja Kowalik, Prezeska Zarządu Fundacji Targ Pietruszkowy, dr Dominika Walec, Prezes Zarządu Fundacji Wspierającej #OMGKRK oraz Agata Krzyżek ze przedsiębiorstwa społecznego Społeczna 21. Będą z nami także przedstawiciele jednostek samorządowych: Wioletta Wilimska, Dyrektor Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Krakowie oraz dr Rafał Solecki, Dyrektor Małopolskiego Centrum Przedsiębiorczości.

Ważnym punktem programu konferencji będzie także rozmowa o roli wiarygodnej instytucji kultury w kształtowaniu zaufania społecznego, w której udział wezmą prof. dr hab. Jerzy Hausner, Przewodniczący Rady Programowej OEES oraz Krzysztof Głuchowski, Dyrektor Teatru im. Juliusza Słowackiego w Krakowie.

Konferencja odbędzie się w ramach wydarzenia „Nie przegap 2022 – otwarcie sezonu Fundacji GAP” oraz cyklu Open Eyes Economy on Tour. Realizowana jest w ramach projektu „Małopolska Open Eyes Economy Hub – promocja zagraniczna małopolskich FIRM-IDEI”, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.