Szkolenie [MZ]: Polityka bezpieczeństwa i dane osobowe (RODO)

W imieniu Małopolskiego Ośrodka Wsparcia Ekonomii Społecznej (MOWES) oraz Fundacji Gospodarki i Administracji Publicznej serdecznie zapraszamy na bezpłatne szkolenie na temat polityki bezpieczeństwa i danych osobowych w organizacjach pozarządowych (RODO).
Szkolenie odbędzie się 05.04. br. (w godzinach 13:00 – 19:00) w Centrum Aktywności Społecznej ul. Dąbrowskiego 15 w Oświęcimiu.

Szkolenie adresowane jest do organizacji pozarządowych z Małopolski Zachodniej tj. powiatów: Oświęcimskiego, Olkuskiego, Chrzanowskiego, Wadowickiego.

Zakres szkolenia obejmuje:

• Informacje ogólne o systemie ochrony danych osobowych;
  • Kategorie danych osobowych znajdujących się w posiadania organizacji pozarządowej;
  • Zasady dotyczące przetwarzania danych osobowych;
  • Zgodność przetwarzania z prawem;
  • Przetwarzanie danych osobowych na podstawie zgody osoby, której dane dotyczą;
  • Obowiązki administratora danych osobowych;
  • Rodzaje dokumentów wewnętrznych dokumentujących przetwarzanie danych osobowych;

Szkolenie poprowadzi radca prawny Tomasz Kucharski posiadający wieloletnie doświadczenie w doradztwie oraz obsłudze prawnej organizacji pozarządowych.

Podczas szkolenia do dyspozycji uczestników będzie oddany catering.

Termin:
Rekrutacja trwa do 2 kwietnia 2018 r.
Szkolenie odbędzie się 5 kwietnia 2018 r. (czwartek)

Miejsce:
Oświęcim, ul. Dąbrowskiego 15 (Centrum Aktywności Społecznej).

Czas trwania:
13:00 – 19:00.

Rekrutacja:
Aby zapisać się na szkolenie należy wykonać wszystkie opisane poniżej kroki:

1. Przesłać zgłoszenie
2. Wypełnić formularz zgłoszeniowy zgodnie z poniższymi informacjami:
a. dla organizacji uczestniczących w projekcie MOWES: formularz 1A;
b. dla organizacji nie będących uczestnikami projektu MOWES: formularz 1B;
3. Wypełnienie i przesłanie skanów formularza danych osobowych (po jednym dla każdej osoby, która będzie brała udział w szkoleniu): Formularz osób delegowanych przez PES;
4. Jeżeli organizacja prowadzi działalność odpłatną lub gospodarczą wypełnia również formularz pomocy de minimis;

Skany uzupełnionych i podpisanych dokumentów należy przesłać na adres mowesmz@fundacjagap.pl w terminie do 02 kwietnia 2018 r. oraz dostarczyć w dniu szkolenia.

UWAGA!
Formularz zgłoszeniowy musi zostać podpisany przez osoby uprawnione do reprezentowania organizacji zgodnie z danymi widniejącymi w KRS.

Po spełnieniu powyższych formalności otrzymacie Państwo informację na temat zakwalifikowania się do udziału w szkoleniu.
Liczba miejsc na szkolenia jest ograniczona. Jedna organizacja może zgłosić maksymalnie 4 osoby.
Pełny regulamin udziału w szkoleniach MOWES: do pobrania.

W przypadku pytań prosimy o kontakt mailowy (mowesmz@fundacjagap.pl), telefoniczny: 12 423 76 05 w. 22 lub osobisty w siedzibie Fundacji GAP (ul. Bandurskiego 58/11, Kraków). W razie problemów służymy pomocą przy wypełnieniu dokumentacji. Pełne informacje nt. projektu MOWES można znaleźć na stronie www.es.malopolska.pl

Szkolenia są organizowane przez Fundację Gospodarki i Administracji Publicznej w ramach projektu „MOWES – Małopolski Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej – Małopolska Zachodnia” realizowanego w ramach 9 Osi Priorytetowej: Region spójny społecznie, Działanie 9.3: Wsparcie ekonomii społecznej, Typ projektu: A. Działania wspierające rozwój ekonomii społecznej, obejmujące usługi: animacji lokalnej, rozwoju ekonomii społecznej oraz wsparcia istniejących podmiotów ekonomii społecznej Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego.